Unieke praktijklocatie

Roelofs Lemelerveld wil er voor zorgen dat er nieuwe vakmensen worden opgeleid. Vakmensen met verantwoordelijkheidsgevoel, kennis van techniek en doorzettingsvermogen. Daarom werken we nauw samen met Zone.college, een onderwijsinstelling met o.a. vestigingen in Zwolle en Hardenberg. Studenten van de mbo-opleiding Groen, grond en infra (ook wel Loonwerk) en Veehouderij volgen praktijklessen bij ons bedrijf en maken zo in een echte werksetting kennis met ons mooie vak.

Een aantal van onze medewerkers heeft zich toegelegd op het geven van instructie. Zij zorgen er zo voor dat kennis en vaardigheden goed worden overgedragen. Aan kleine groepen studenten geven ze vanuit een speciale lesruimte praktijkles in bijvoorbeeld het werken met een graafmachine of het maken van grootpak balen.

En de ervaringen zijn goed. Studenten vinden het prachtig om een dag lang praktijklessen te volgen. Werken met grote en nieuwe trekkers, graven met een 13 ton graafmachine, rijden met de shovel; alles kan en alles is even mooi.

Ruim cursusaanbod

Naast de praktijklessen verzorgen we samen met de Groene Welle ook cursussen. Denk hierbij aan het werken met de heftruck, het hijsen met een graafmachine of het praktijkdeel van de cursus gewasbescherming. Deze cursussen zijn uiteraard voor iedereen toegankelijk. Bel voor meer informatie over een cursus naar 0572-371290.

Opleiding volgen?

Verschillende onderwijsinstellingen in de regio bieden opleidingen in de Groen, grond en infra aan. De opleidingen zijn te volgen via de BOL (naar school en stage) en BBL (werken en naar school). Daarnaast kennen ze een uitgebreid aanbod van cursussen voor de branche. Kijk voor meer informatie naar een bij www.zonecollege.nl